OPEN THEMA AVONDEN SYSTEMISCH WERKEN 2022

Om je kennis te laten maken en zelf te laten ervaren  met systemisch werken en mijn werkwijze, ga ik de komende maanden open-avonden geven rondom een bepaald thema:

Je bent van harte uitgenodigd!

Opstellen en relaties                                                dinsdag 16 augustus

De zomervakantie is nu halverwege en deze kan naast de benodigde ontspanning ook veel gedoe en stress opleveren. Alle dagen van de week veel tijd bij elkaar zijn met hopelijk veel zon ūüėämaar daardoor komt de relatie ook meer in het licht  te staan. Wat is er goed en bijzonder aan jullie samen zijn en waar zitten de pijnplekken, de duivelse dialogen, het iedere keer herhalende verschil van mening en inzichten. Elkaar (onbewust) kwetsen en of jezelf daar weer voor op de kop geven dat je het niet goed doet, dat je waardeloos bent of je trekt je terug in je ivoren toren van ongenoegen en het grote gelijk!

En deze spanningen hebben ook weer weerslag op de kinderen.

Relatie opstelling gaat over het zichtbaar maken wat er op de onderlaag speelt. Waardoor stroomt het niet, waardoor komt het energie verlies en het gedoe! Het wordt vaak snel helder waar het om gaat. Het kan o.a. gaan over loyaliteitsconflicten (overgenomen), thema‚Äôs, angsten, schuld, schaamte en buitensluiting. Een relatie opstelling kan je alleen doen. Maar als je partner meekomt kan dit bijzonder verhelderend zijn wanneer deze ziet waar jij mee worstelt. Waardoor er meer begrip kan ontstaan. Als beide partners een opstelling doen, geeft dat extra inzichten. En als je wat je ziet kunt erkennen kunnen er stappen gezet worden. Ik zeg vaak, ‚Äú een opstelling is net zoals een medicijn het doet alleen zijn werk als je het doorslikt‚ÄĚ

Herkenbaar? Wil je een andere kijk op jullie relatie meld je aan!

Opstellen in organisaties/werk                        donderdag 1 september

En na de vakantie is het weer tijd om naar de werkvloer terug te gaan. Deze overgang kan  bij sommigen de nodige rust maar ook weer stress opleveren. Rust omdat je verlangt naar de rust en regelmaat van het bekende leven en spanning omdat je je misschien niet meer op je plek voelt binnen de huidige organisatie, of je bent niet tevreden met je resultaten  of de werkdruk is veel te hoog. Je weet dat er iets  moet gaan veranderen om gezond te blijven en weer met plezier naar je werk te gaan. Maar hoe? Er kan dat er iets speelt vanuit jouw familiesysteem en dit meeneemt naar je werk. Of dat er iets niet goed draait systemisch in jouw afdeling of organisatie en het kan ook een wisselwerking zijn van elkaar!

In organisaties kunnen zaken vanuit de onderstroom werkzaam zijn die invloed hebben op de sfeer en het behalen van de doelen. Ook voor jou als werknemer. Er zijn dan belastende symptomen op de bovenlaag waarneembaar. Veel energie gaat verloren aan gedoe. Symptomen kunnen zijn, dat het verloop  of ziekte verzuim hoog is of dat er veel burn-outs voorkomen. Oud zeer blijft terug komen, iedere keer herhalende patronen. Ondanks alle goede wil en motivatie, veel blijft het onduidelijk waarom de problemen en belemmerende patronen blijven ontstaan. Je hebt het gevoel dat je te maken hebt met zaken die groter zijn dan jij kunt oplossen.

In een organisatie zitten ook onzichtbare ‚Äúwetmatigheden‚ÄĚ die grote invloed hebben op het wel en wee van de organisatie.

Enkele voorbeelden zijn:

  – Erken de oorsprong van de organisatie en eer de oprichters.

  • Geef iedereen die geweest is een plaats en eer deze ook. Door hun vertrek is er ruimte gekomen bv ook voor jou. Iedereen heeft een bijdrage geleverd groot of klein en dat heeft erkenning nodig.
  • Alles en iedereen hoort erbij! Mooie kanten maar ook fraude, geheimen en slachtoffers zolang deze niet erkent worden blijft er onrust.

Wil je hier meer over weten kom naar de open avond of meld je aan voor de opleiding

Opstellen en (over-onder)gewicht                             woensdag 7  september

Opstellen en gezondheid                                           woensdag 5 oktobe
Deze avond zetten we een systemisch bril op over je gezondheid.

Je lichaam reageert zonder dat je het door hebt op het systemisch (familie) veld.
En daardoor kunnen (chronische)ziektes en symptomen ontstaan zowel psychisch als fysiek. Veelal ben je deze verbanden niet bewust. Opstellingen zijn een methode om dit aan het licht te brengen.
Het is een andere kijk waardoor ziektes kunnen ontstaan.

Wat kan vanuit het familiesysteem hier allemaal invloed op hebben?
Opstellingen gaat over het zichtbaar maken wat er op de onderlaag speelt.
Herhalende patronen in je leven staan vaak in verbinding met onderlinge verhoudingen in je familiesysteem. Je gedachten, emoties, verlangens en de keuzes die je maakt komen hier vaak uit voort.
Niet raar dat je gezondheid hier ook door wordt beinvloed.

Wat kan je verwachten:
Een korte inleiding over het thema van de avond, een ‚Äúzelf‚ÄĚ ervaaroefening en aansluitend kan er 1 vraag worden ingebracht.
Ben je ge√Įnteresseerd meld je aan! h

Opstellen en ‚Äúprobleem gedrag‚ÄĚ van kinderen         donderdag 20 oktober  

Opstellen en trauma                                                 woensdag 16 november   

Opstellen en autisme.                                               datum wordt nog gepland
Opstellen in het onderwijs                                         datum wordt nog gepland

Ben je ge√Įnteresseerd meld je aan.
Via de app 0650277474 of per mail gera@kerncompany.nl
Onder vermelding:, naam en telefoonnummer, het thema, datum

Wat kan je verwachten:
Een korte theoretische inleiding over het thema van de avond, een ‚Äúzelf‚ÄĚ ervaaroefening en aansluitend kan er 1 vraag worden ingebracht.

De avond start om 19.30uur tot max 22.00 uur

Maximaal 12 personen

Investering: een vrije bijdrage naar eigen inzicht (geven en nemen in balans)

EIGEN OPSTELLINGSVRAAG OP AFSPRAAK

Heb je een eigen vraag, bel of app mij op voor een afspraak dit kan 1 op 1 of in een groep die ik dan voor je regel.

DE BASIS OPLEIDING SYSTEMISCH WERKEN gaat 16 februari 2023 weer van start ER IS NOG PLAATS!

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.